Loimaalle yli 30 uutta paperinkeräyspistettä

Paperinkierrätys helpottuu ja monen matka keräyspisteelle lyhenee huomattavasti, kun Loimaan keskustaan, Hirvikoskelle, Alastaroon ja Mellilään tulee 31 uutta paperinkeräyspistettä.

Uudet keräyspisteet sijaitsevat omakotialueiden lähellä ja täydentävät jo olemassa olevien keräyspisteiden verkostoa. Keräyspaikat on valittu yhteistyössä Loimaan kaupungin kanssa, joka on myös antanut luvan keräyspisteiden sijoittamiseen.

”Palvelu paranee entisestään, kun uudet keräyspisteet sijoitettiin arkipäivän kulkureittien varrelle,” kertoo Loimaan kaupungin ympäristötarkastaja Matti Norr.

”Paperit voi viedä helposti lähellä olevaan keräysastiaan iltalenkin yhteydessä tai vaikka aamulla koulumatkalla tai työpaikalle mentäessä, ” jatkaa keräyspaikkojen suunnittelussa mukana ollut Markku Iivonen Lassila & Tikanojalta.

”Keräysastiat tyhjennetään aluksi neljän viikon välein, mutta tarvittaessa tyhjennysväliä tai keräysastioiden kokoa ja määrää voidaan muuttaa. Alkuvaiheessa keräyspisteiden käyttöä seurataan ja sijoituspaikat voivat muuttuakin. Astioiden kyljestä löytyvät yhteystiedot, johon voi ilmoittaa täydestä keräysastiasta.”

Vihreisiin paperinkeräysastioihin voi tuoda maksutta kaikki kodin keräyspaperit, kuten lehdet, mainokset, luettelot ja kopiopaperit. Hyvä muistisääntö on, että keräykseen saa tuoda paperit, jotka tulevat kotiin postilaatikon tai -luukun kautta.

”Tärkeintä on muistaa, että pahvi, kartonki ja lahjapaperit eivät kuulu keräyspaperin joukkoon. Myöskään roskat ja muut jätteet eivät kuulu näihin keräysastioihin, ” sanoo Markku Iivonen.

Keräyspisteet kuuluvat Suomen Keräystuote Oy:n valtakunnalliseen paperinaluekeräysverkostoon ja keräysastioiden tyhjennyksestä huolehtii Lassila & Tikanoja. Muusta kunnossapidosta, kuten lumitöiden tekemisestä, huolehtii Loimaan kaupunki.

Suomen Keräystuote Oy on jätelain mukainen tuottajayhteisö, joka järjestää keräyspaperin kierrätyksen yhteisöön kuuluvien tuottajien puolesta. Keräysastioiden tyhjennyksestä huolehtivat valtakunnalliset yhteistyökumppanit ja paikalliset ympäristönhuoltoyritykset. Kotikeräyspaperi toimitetaan kotimaisen paperiteollisuuden raaka-aineeksi, jossa siitä tehdään sanomalehti- ja pehmopaperia.

Lähimmän keräyspisteen voi katsoa Kierrätys.infosta.
Lisätiedot

Lassila & Tikanoja
Myyntineuvottelija Markku Iivonen
p. 050 385 7497
markku.iivonen@lassila-tikanoja.fi

Loimaan kaupunki
Ympäristötarkastaja Matti Norr
p. 02 761 4273
matti.norr@loimaa.fi

Suomen Keräystuote Oy
Toimitusjohtaja Merja Helander
p. 050 385 5815
merja.helander@suomenkeraystuote.fi

« Lisää uutisia